Du behöver
- 400 g tonfisk på burk 2 burkar, MSC-märkt
- 1 st avokado
- 1 st äpple
- citron saften
- 2 st stjälkar selleri stjälkar
- 0,5 st purjolök vita delen
- 1 msk dill finhackad
- 1 tsk dijonsenap
- 3 msk majonnäs
- salt & peppar
Till servering
grönsallad och dressing
4 st bakpotatis
Gör så här
Tvätta potatisarna noga och stick några hål med en vass kniv. Baka dem i mikrovågsugn på full effekt i cirka 10–15 minuter eller mitt i ugnen på 225 grader i cirka 1 timme.
Häll av spadet från tonfisken och lägg den i en bunke. Dela avokadon på mitten och pilla loss kärnan. Skär köttet i mindre bitar. Dela äpplet på mitten och kärna ur. Skär i mindre bitar. Tillsätt avokado och äpple i bunken och häll över citron-saften.
Strimla sellerin och purjolöken fint. Tillsätt tillsammans med finhackad dill, dijonsenap och majonnäs. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Skär ett kryss i den bakade potatisen och tryck så att den öppnar sig. Fyll med röran och servera med en god sallad.
Röran är också god att servera som pajfyllning i nygräddat smördegsskal eller med bröd.