Krämig tonfiskröra i bakpotatis

Du behöver 400 g tonfisk på burk 2 burkar, MSC-märkt 1 st avokado 1 st äpple citron saften 2 st stjälkar selleri stjälkar 0,5 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 400 g tonfisk på burk 2 burkar, MSC-märkt
  • 1 st avokado
  • 1 st äpple
  • citron saften
  • 2 st stjälkar selleri stjälkar
  • 0,5 st purjolök vita delen
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk majonnäs
  • salt & peppar

Till servering

grönsallad och dressing
4 st bakpotatis

Gör så här

1

Tvätta potatisarna noga och stick några hål med en vass kniv. Baka dem i mikrovågsugn på full effekt i cirka 10–15 minuter eller mitt i ugnen på 225 grader i cirka 1 timme.

2

Häll av spadet från tonfisken och lägg den i en bunke. Dela avokadon på mitten och pilla loss kärnan. Skär köttet i mindre bitar. Dela äpplet på mitten och kärna ur. Skär i mindre bitar. Tillsätt avokado och äpple i bunken och häll över citron-saften. 

3

Strimla sellerin och purjolöken fint. Tillsätt tillsammans med finhackad dill, dijonsenap och majonnäs. Blanda och smaka av med salt och peppar.

4

Skär ett kryss i den bakade potatisen och tryck så att den öppnar sig. Fyll med röran och servera med en god sallad.


Kommentar:
Röran är också god att servera som pajfyllning i nygräddat smördegsskal eller med bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top