Du behöver

  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 8 dl skogssvamp t ex gula kantareller, rensad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm currypulver
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk grönsaksfond konc
  • 400 g pasta t ex fettuccine
  • 1 dl bladpersilja finhackad
  • Parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen på medelvärme så att vätskan dunstar bort.
2
Höj värmen och lägg i smör, olja, lök, vitlök och curry. Fräs tills svampen har fått fin färg.
3
Häll på grädde och fond, låt puttra ihop i 2–3 minuter. Salta och peppra. Dra åt sidan så länge.
4
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
5
Lyft upp pastan med till exempel en tång direkt från kastrullen ner i svampsåsen. Tillsätt persilja. Vänd runt mycket väl. Servera med nyriven parmesan.

Kommentar:
TIPS! Spara receptet även för annan höstsvamp, till exempel Karl-Johan.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept