RECEPT FRÅN IK

Krämig soppa med kålrot

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kålrot
  • 1 st gul lök
  • 2 st fasta potatisar
  • 200 g stjälkselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk currypulver
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 7 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 st lime
  • 2 msk olivolja
  • majstortillabröd

Gör så här

1

Skala och grovriv kålroten. Skala och finhacka löken. Skala potatisen och skär i skivor. Strimla stjälksellerin tunt.

2

Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs alla grönsaker i ett par minuter.

3

Tillsätt ingefära, tomatpuré, curry och kajenn och fräs i ytterligare några minuter.

4

Tillsätt vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Koka soppan tills alla grönsaker är mjuka, cirka 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

5

Plocka koriandern och skär limen i klyftor. Toppa soppan med koriander och servera ­limeklyftor vid sidan av.

6

Rosta tortillabröden med olja i en stekpanna tills de fått lite färg, servera till soppan.


Recept