Du behöver
- 1 burk burk löksill
Sås
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
0.5 st ask smörgåskrasse
1 st liten bunt gräslök finhackad
2-3 msk finhackad bladpersilja
2 msk finhackad dill
1 msk socker
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
1 nypa salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Häll bort lagen från sillen.
Blanda crème fraiche, majonnäs och dijonsenap i en bunke.
Klipp ner krasse och tillsätt gräslök, persilja, dill, socker, vinäger och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med sillen och häll upp i väl rengjord burk. Låt sillen mogna i minst 1 dygn i kylen. Håller sig ungefär en vecka i kylen.
Ta hjälp av färdig inlagd löksill, sila bort lagen och blanda sillen med en krämig sås på krasse, dill och gräslök.