Krämig sill med grönkål

Du behöver 50-75 g färsk grönkål 2 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 2 st burk hela matjesfiléer Gör så här 1 Riv av kålbladen...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 50-75 g färsk grönkål
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 st burk hela matjesfiléer

Gör så här

1

Riv av kålbladen från den grova mittnerven, och kasta den.

2

Förväll grönkålen i kokande vatten i 1 minut. Ta upp grönkålen och kyl den genast i kallt vatten. Ta upp och krama ur all vätska. Hacka kålen fint.

3

Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Blanda i grönkålen. Skär sillfiléerna i bitar och vänd dem ner i såsen. 

4

Lägg över i en burk. Förslut och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna 1 dygn.

5

Tips: Den som vill kan smaksätta såsen med till exempel pressad vitlök eller dijonsenap.


Kommentar:
Bjud på grön krämig sill med grönkål och frisk fransk löksill med citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top