Krämig risoni med broccoli

Du behöver 1 st broccoli 0.5 st gul lök finhackad 2 st vitlöksklyftor finhackade 2 msk rapsolja till stekning 3 dl risoni 4 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st broccoli
  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 3 dl risoni
  • 4 dl vatten + 2 msk koncentrerad grönsaksfond

Gremolata

0.5 st citron färskpressad saft och rivet skal
2 st vitlöksklyftor pressade
35 g babyspenat
1.5 dl olivolja
2 dl parmesanost (spara lite till garnering)
2 msk smör
35 g babyspenat
salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1
Dela broccolin i mindre buketter.

2
Fräs lök och vitlök glansigt i olja. Tillsätt risoni, vatten och fond och koka utan lock enligt anvisning på förpackningen tills 3 minuter kvarstår av den totala koktiden.

3
Mixa under tiden citron, vitlök, spenat och olja till gremolatan med en stavmixer.

4
Tillsätt broccolibuketterna i risonin när de 3 minuterna kvarstår. Rör ner parmesanost, smör och babyspenat och smaka av med citronsaft, salt och nymald svartpeppar.

5
Servera risonin med gremolatan och garnera med hyvlad parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top