RECEPT FRÅN IK

Krämig kycklinggryta

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • olja eller smör att steka i
  • 1 st purjolök en rejäl
  • 3 dl grädde kokbar, valfri fetthalt
  • 3 msk vatten
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • salt
  • örtsalt
  • curry
  • Till servering:

  • potatis pressad
  • körsbärstomater

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i centimeterbreda strimlor. Ansa och skölj purjolöken. Skiva den nedre delen av purjolöken i 1/2 centimeter breda skivor.
2
Bryn purjolöken lätt i en gryta, ta upp den och lägg åt sidan.
3
Stek kycklingbitarna runtom tills de fått fin färg.
4
Krydda med pepparsorterna, salt och örtsalt efter smak. Pudra över lite curry.
5
Rör i purjolök, grädde och vatten och låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter.
6
Servera med pressad potatis och körsbärstomater.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept