Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- olja eller smör att steka i
- 1 st purjolök en rejäl
- 3 dl grädde kokbar, valfri fetthalt
- 3 msk vatten
- svartpeppar
- vitpeppar
- salt
- örtsalt
- curry
Till servering:
potatis pressad
körsbärstomater
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i centimeterbreda strimlor. Ansa och skölj purjolöken. Skiva den nedre delen av purjolöken i 1/2 centimeter breda skivor.
2
Bryn purjolöken lätt i en gryta, ta upp den och lägg åt sidan.
3
Stek kycklingbitarna runtom tills de fått fin färg.
4
Krydda med pepparsorterna, salt och örtsalt efter smak. Pudra över lite curry.
5
Rör i purjolök, grädde och vatten och låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter.
6
Servera med pressad potatis och körsbärstomater.