Läsar-recept

Krämig kycklinggryta

Du behöver 4 st kycklingfiléer olja eller smör att steka i 1 st purjolök en rejäl 3 dl grädde kokbar, valfri fetthalt 3 msk vatten...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • olja eller smör att steka i
  • 1 st purjolök en rejäl
  • 3 dl grädde kokbar, valfri fetthalt
  • 3 msk vatten
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • salt
  • örtsalt
  • curry

Till servering:

potatis pressad
körsbärstomater

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i centimeterbreda strimlor. Ansa och skölj purjolöken. Skiva den nedre delen av purjolöken i 1/2 centimeter breda skivor.

2
Bryn purjolöken lätt i en gryta, ta upp den och lägg åt sidan.

3
Stek kycklingbitarna runtom tills de fått fin färg.

4
Krydda med pepparsorterna, salt och örtsalt efter smak. Pudra över lite curry.

5
Rör i purjolök, grädde och vatten och låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter.

6
Servera med pressad potatis och körsbärstomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top