Du behöver
- 4 st matjessillfiléer (2 burkar à ca 220 g)
- 1 näve färsk dragon
- 2 msk kapris stora
- 1-2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 st citron ytterst finrivna skalet
- 1 dl majonnäs
- 3-4 msk crème fraîche
- 2 st hårdkokta ägg kalla
Gör så här
Ta upp sillen på en skärbräda, klappa den torr med hushållspapper. Skär sillen i bitar.
Plocka av och hacka dragonbladen fint, kasta de hårda stjälkarna. Hacka kaprisen.
Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Blanda i dragon, kapris, vitlök och citronskal. Vänd ner sillen och blanda försiktigt. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp 2–3 timmar eller 1 dygn.
Skala och hacka äggen. Blanda dem försiktigt med sillen inför servering. Lägg sillen i en burk eller på ett serveringsfat.