Krämig dragonsill med ägg

Du behöver 4 st matjessillfiléer (2 burkar à ca 220 g) 1 näve färsk dragon 2 msk kapris stora 1-2 st vitlöksklyftor pressade 1 st...

Tillagningstid: 15 minuter
7 portioner

Du behöver

  • 4 st matjessillfiléer (2 burkar à ca 220 g)
  • 1 näve färsk dragon
  • 2 msk kapris stora
  • 1-2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st citron ytterst finrivna skalet
  • 1 dl majonnäs
  • 3-4 msk crème fraîche
  • 2 st hårdkokta ägg kalla

Gör så här

1

Ta upp sillen på en skärbräda, klappa den torr med hushållspapper. Skär sillen i bitar. 

2

Plocka av och hacka dragonbladen fint, kasta de hårda stjälkarna. Hacka kaprisen.

3

Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Blanda i dragon, kapris, vitlök och citronskal. Vänd ner sillen och blanda försiktigt. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp 2–3 timmar eller 1 dygn.

4

Skala och hacka äggen. Blanda dem försiktigt med sillen inför servering. Lägg sillen i en burk eller på ett serveringsfat. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top