RECEPT FRÅN

Krämig blåbärspaj
Otroligt lättbakad paj bakad på färdig paj- eller smördeg! Om du vill kan du byta ut lite av blåbären mot svarta vinbär.
Av Lena Söderström. Foto: Lena Söderström
Tillagningstid: 40 minuter
4 stycken
Du behöver
- 1 st rulle färdigkavlad kyld pajdeg eller smördeg
- 5 dl frysta blåbär
- 1 msk potatismjöl
- 1 st äggula
- 1 tsk vatten
- 1.5 dl smetana
- 1 dl strösocker
- 0.5 msk florsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Rulla ut degen tillsammans med bakplåtspapperet och lägg den i en pajform med låg kant.
3
Blanda de frysta blåbären med potatismjölet och lägg dem i pajen, vik degkanten över bären. Pensla kanten med gulan vispat med vattnet. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter.
4
Blanda créme fraiche och socker i en bunke och rör om tills sockret börjar smälta, ca 3 minuter. Klicka krämen över bären och låt pajen svalna. Garnera med siktat florsocker.