Krämig blåbärspaj

Otroligt lättbakad paj bakad på färdig paj- eller smördeg! Om du vill kan du byta ut lite av blåbären mot svarta vinbär.

Tillagningstid: 40 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 1 st rulle färdigkavlad kyld pajdeg eller smördeg
  • 5 dl frysta blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st äggula
  • 1 tsk vatten
  • 1.5 dl smetana
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rulla ut degen tillsammans med bakplåtspapperet och lägg den i en pajform med låg kant.

3

Blanda de frysta blåbären med potatismjölet och lägg dem i pajen, vik degkanten över bären. Pensla kanten med gulan vispat med vattnet. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter.

4

Blanda créme fraiche och socker i en bunke och rör om tills sockret börjar smälta, ca 3 minuter. Klicka krämen över bären och låt pajen svalna. Garnera med siktat florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top