Krämig avokadokeso med gräslök

Du behöver 2 st avokado 2 tsk citronsaft färskpressad 2 dl gräslök + 2 msk hackad 500 g keso salt, svartpeppar gräslök finhackad Gör så...

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 st avokado
  • 2 tsk citronsaft färskpressad
  • 2 dl gräslök + 2 msk hackad
  • 500 g keso
  • salt, svartpeppar
  • gräslök finhackad

Gör så här

1
Kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa dem med citronsaft, keso och den större mängden gräslök med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Smaka av med salt och peppar och förvara i kylskåp fram till middagen. Dekorera med den mindre mängden gräslök vid servering.

2
Tips! Förbereder du krämen långt i förväg kan den kanske safta sig lite när den står i kylskåp. Men rör bara om ordentligt före servering så är problemet löst.


Kommentar:
Avokadokeson passar precis lika bra på mackan som till det mesta från grillen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top