RECEPT FRÅN IK

Krämig äggröra på sandwich

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Friterad lök
  • 2 st bananschalottenlök
  • 1 dl smakneutral olja till fritering
  • Krämig äggröra

  • 4 st ägg
  • 1 msk smör
  • 1 msk crème fraîche
  • 2 krm salt
  • Sandwich

  • 8 skiva formfranska
  • 2 st avokado
  • 2 tsk smör
  • 50 g babyspenat färsk
  • srirachasås
  • sesamfrön

Gör så här

1

Friterad lök Skala schalottenlökarna och skiva dem tunt. Lägg dem i en liten kastrull och häll på olja tills det precis täcker. Sätt på medelhög värme och låt fritera tills lök­en blir precis gyllene, rör om ett par gånger under tiden och håll noggrann koll mot slutet. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. 

2

Knäck äggen i en liten kastrull och lägg i smöret i små klickar. Salta och värm långsamt äggen över medelvärme, rör försiktigt. När äggen börjar bli lite krämiga rör du i crème fraiche. Värm ytterligare tills äggröran är krämig och mjuk men inte rinnig. 

3

Sandwich Rosta bröden. Dela, kärna ur, skala och skiva avokadon. Bred smör på fyra av brödskivorna och fördela spenaten ovanpå. Lägg på avokadoskivor och skeda över äggröran. Droppa på lite sriracha, strö över sesamfrön och toppa med friterad lök. Lägg resterande brödskivor ovanpå. 


Kommentar:
Tips: Äggröra ska tillagas långsamt för att inte bli grynig och torr. Lyft av från värmen ofta och tillaga på medelvärme.

Recept