Du behöver
- 1 burk (150 g) skalade kräftstjärtar i lag
- 2 msk olivolja
- 1/2 dl hackad persilja
- 2 tunt skivade vitlöksklyftor
- 2 dl fregolapasta
- 2 dl vatten och kräftspad
- Garnering:
- 4 kräftor med skal
- persilja och dill
Gör så här
1
Sila lagen av kräftstjärtarna och spara den. Låt kräftstjärtarna droppa av väl.
2
Hetta upp oljan i en traktörpanna. Lägg i kräftstjärtar, persilja och vitlök. Fräs under omrörning i 1 minut.
3
Tillsätt pastan. Häll på vatten som blandats med kräftspad. Vätskan ska knappt täcka de övriga ingredienserna. Koka upp och koka 3 minuter.
4
Portionera rätten i djupa tallrikar och garnera med varsin hel kräfta samt kryddgrönt.
Tips!
Vill du inte göra fregolapasta själv, går det bra att använda småpasta med stjärnform, stelline.