Kräftstjärtar med fregolapasta

Du behöver 1 burk (150 g) skalade kräftstjärtar i lag 2 msk olivolja 1/2 dl hackad persilja 2 tunt skivade vitlöksklyftor 2 dl fregolapasta 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 burk (150 g) skalade kräftstjärtar i lag
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2 dl fregolapasta
  • 2 dl vatten och kräftspad
  • Garnering:
  • 4 kräftor med skal
  • persilja och dill

Gör så här

1
Sila lagen av kräftstjärtarna och spara den. Låt kräftstjärtarna droppa av väl.

2
Hetta upp oljan i en traktörpanna. Lägg i kräftstjärtar, persilja och vitlök. Fräs under omrörning i 1 minut.

3
Tillsätt pastan. Häll på vatten som blandats med kräftspad. Vätskan ska knappt täcka de övriga ingredienserna. Koka upp och koka 3 minuter.

4
Portionera rätten i djupa tallrikar och garnera med varsin hel kräfta samt kryddgrönt.


Kommentar:
Tips!
Vill du inte göra fregolapasta själv, går det bra att använda småpasta med stjärnform, stelline.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top