Kräftstjärtar i smördegsgömma

Du behöver 2 st smördeg plattor fryst 1 st ägg 1 dl kryddost riven 2 st burkar kräftstjärtar Sås 2 st avokado 0.5 dl majonnäs...

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 st smördeg plattor fryst
  • 1 st ägg
  • 1 dl kryddost riven
  • 2 st burkar kräftstjärtar

Sås

2 st avokado
0.5 dl majonnäs
wasabi (eller 1 msk riven pepparrot)
0.25 st citron saft av
2 krm salt
småbladssallad till servering

Gör så här

1
Tina och kavla ut varje degplatta på längden till cirka 22 centimeter. Pensla med hopvispat ägg och strö på riven ost. Grädda längderna på papprad plåt mitt i ugnen i 200 grader tills ytan fått gyllenbrun färg, cirka 15 minuter. Detta kan göras dagen före, låt längderna ligga torrt i rumstemperatur utan att täcka över.

2
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil.

3

4
Sås: Mosa avokadoköttet slätt med majonnäs, wasabi eller pepparrotspasta och citronsaft. Smaka av med salt och eventuellt mer wasabi om såsen önskas starkare.

5
Bottna förrättstallrikar med småbladssallad, skär varje smördegslängd i 4 bitar rakt över med vass, sågtandad kniv. Dela bitarna i över- och underdel. Lägg en underdel på salladen på varje tallrik. Klicka sås på smördegsunderdelen, fördela kräftstjärtar på såsen och täck med smördegsöverdelarna precis innan rätten serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top