Kräftstjärtar Amore

Du behöver smör 1 liten gul lök, finhackad 150 g färska champinjoner, delade i mindre bitar om de är stora ca 1/2 dl torr vit...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • smör
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 150 g färska champinjoner, delade i mindre bitar om de är stora
  • ca 1/2 dl torr vit vermouth eller vitt vin
  • 2 msk konjak eller gin
  • 2–3 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche (kokbar, valfri fetthalt)
  • 1 smulad fisk- eller grönsaksbuljongtärning
  • 300 g djupfrysta, tinade kräftstjärtar
  • Tillbehör:
  • kokt ris

Gör så här

Bryn lök och champinjoner. Låt eftersteka ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser, utom kräftstjärtarna. Låt puttra ett par minuter. Rör ner kräftstjärtarna. Smaka av. Gärna med körvel, dragon och kajennpeppar. Hetta upp och servera tillsammans med riset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top