Du behöver

  • smör
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 150 g färska champinjoner, delade i mindre bitar om de är stora
  • ca 1/2 dl torr vit vermouth eller vitt vin
  • 2 msk konjak eller gin
  • 2–3 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche (kokbar, valfri fetthalt)
  • 1 smulad fisk- eller grönsaksbuljongtärning
  • 300 g djupfrysta, tinade kräftstjärtar
  • Tillbehör:
  • kokt ris

Gör så här

Bryn lök och champinjoner. Låt eftersteka ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser, utom kräftstjärtarna. Låt puttra ett par minuter. Rör ner kräftstjärtarna. Smaka av. Gärna med körvel, dragon och kajennpeppar. Hetta upp och servera tillsammans med riset.

Recept // Fler skaldjurrecept