Kräftgazpacho med dill

Du behöver 1 kg kokta kräftor, tinade 1 msk tomatpuré 1 gul lök, skivad 1 tsk vitpepparkorn 1 lagerblad 1 msk konc hummerfond 8 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kokta kräftor, tinade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 msk konc hummerfond
  • 8 dl vatten
  • 2 tomater, i bitar
  • 1/2 röd paprika
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • Garnityr:
  • kräftstjärtarna
  • tärnad gurka, tomat, paprika
  • dillvippor
  • olivolja

Gör så här

1
Lossa kräftstjärtarna och skala dem (har du tålamod skalar du även klorna). Lägg skalresterna i en stor kastrull och krossa dem med stor träslev eller motsvarande. Tillsätt tomatpuré, lök, peppar, lagerblad, fond och vatten. Koka upp och koka sakta i 20 minuter. Låt stå 10 minuter, sila och låt svalna.

2
Mixa kräftbuljongen med tomater, paprika, bröd och vinäger. Kör till en slät soppa. Salta och peppra. Servera gazpachon iskall med garnityren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top