Du behöver
- 1 kg kokta kräftor, tinade
- 1 msk tomatpuré
- 1 gul lök, skivad
- 1 tsk vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- 1 msk konc hummerfond
- 8 dl vatten
- 2 tomater, i bitar
- 1/2 röd paprika
- 1 skiva vitt bröd
- 1 msk balsamvinäger
- salt och peppar
- Garnityr:
- kräftstjärtarna
- tärnad gurka, tomat, paprika
- dillvippor
- olivolja
Gör så här
1
Lossa kräftstjärtarna och skala dem (har du tålamod skalar du även klorna). Lägg skalresterna i en stor kastrull och krossa dem med stor träslev eller motsvarande. Tillsätt tomatpuré, lök, peppar, lagerblad, fond och vatten. Koka upp och koka sakta i 20 minuter. Låt stå 10 minuter, sila och låt svalna.
2
Mixa kräftbuljongen med tomater, paprika, bröd och vinäger. Kör till en slät soppa. Salta och peppra. Servera gazpachon iskall med garnityren.