Krabburgare med persiljemajonnäs

Du behöver 1 st burk krabbkött väl avrunnet 2 st crabsticks i bitar 2 st potatis kokta och delade 1 st bananschalottenlök finhackad 2 st...

Tillagningstid: 35 minuter
7 portioner

Du behöver

  • 1 st burk krabbkött väl avrunnet
  • 2 st crabsticks i bitar
  • 2 st potatis kokta och delade
  • 1 st bananschalottenlök finhackad
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl persilja
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 tsk salt
  • olja att steka i

Persiljemajonnäs:

1 dl majonnäs
0.5 st vitlöksklyfta pressad
0.5 dl persilja finhackad
1 msk citronsaft
7 st hamburgerbröd (se recept)
spenatblad
gurka tunt skivad

Gör så här

1
1. Lägg krabbkött, crabsticks, potatis, schalottenlök, ägg, persilja, majonnäs och salt i en matberedare med knivarna monterade och blanda ihop till en färs. Skölj händerna i kallt vatten och forma 7 färsbiffar. Stek dem i ganska mycket olja i några minuter på var sida. Smeten blir ganska lös så vänd försiktigt.

2
2. Blanda majonnäsen med vitlök, persilja och citron. Smaka av med lite salt.

3
3. Bygg burgare genom att skära upp bröden. Lägg på en liten klick örtmajonnäs och några spenatblad. Lägg på krabbiffen. Lägg därefter på en klick majonnäs och några skivor gurka.

4
Lägg sedan på överbrödet.

5
Stick gärna ett halvt grillspett igenom burgaren så att delarna hålls på plats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top