RECEPT FRÅN

Krabburgare med persiljemajonnäs
Tillagningstid: 35 minuter
7 portioner
Du behöver
- 1 st burk krabbkött väl avrunnet
- 2 st crabsticks i bitar
- 2 st potatis kokta och delade
- 1 st bananschalottenlök finhackad
- 2 st ägg
- 0.5 dl persilja
- 2 msk majonnäs
- 0.5 tsk salt
- olja att steka i
- 1 dl majonnäs
- 0.5 st vitlöksklyfta pressad
- 0.5 dl persilja finhackad
- 1 msk citronsaft
- 7 st hamburgerbröd (se recept)
- spenatblad
- gurka tunt skivad
Persiljemajonnäs:
Gör så här
1
1. Lägg krabbkött, crabsticks, potatis, schalottenlök, ägg, persilja, majonnäs och salt i en matberedare med knivarna monterade och blanda ihop till en färs. Skölj händerna i kallt vatten och forma 7 färsbiffar. Stek dem i ganska mycket olja i några minuter på var sida. Smeten blir ganska lös så vänd försiktigt.
2
2. Blanda majonnäsen med vitlök, persilja och citron. Smaka av med lite salt.
3
3. Bygg burgare genom att skära upp bröden. Lägg på en liten klick örtmajonnäs och några spenatblad. Lägg på krabbiffen. Lägg därefter på en klick majonnäs och några skivor gurka.
4
Lägg sedan på överbrödet.
5
Stick gärna ett halvt grillspett igenom burgaren så att delarna hålls på plats.
Passar till: