RECEPT FRÅN IK

Krabburgare med persiljemajonnäs

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
7 portioner

Du behöver

  • 1 st burk krabbkött väl avrunnet
  • 2 st crabsticks i bitar
  • 2 st potatis kokta och delade
  • 1 st bananschalottenlök finhackad
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl persilja
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 tsk salt
  • olja att steka i
  • Persiljemajonnäs:

  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 dl persilja finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • 7 st hamburgerbröd (se recept)
  • spenatblad
  • gurka tunt skivad

Gör så här

1
1. Lägg krabbkött, crabsticks, potatis, schalottenlök, ägg, persilja, majonnäs och salt i en matberedare med knivarna monterade och blanda ihop till en färs. Skölj händerna i kallt vatten och forma 7 färsbiffar. Stek dem i ganska mycket olja i några minuter på var sida. Smeten blir ganska lös så vänd försiktigt.
2
2. Blanda majonnäsen med vitlök, persilja och citron. Smaka av med lite salt.
3
3. Bygg burgare genom att skära upp bröden. Lägg på en liten klick örtmajonnäs och några spenatblad. Lägg på krabbiffen. Lägg därefter på en klick majonnäs och några skivor gurka.
4
Lägg sedan på överbrödet.
5
Stick gärna ett halvt grillspett igenom burgaren så att delarna hålls på plats.


Recept // Fler skaldjurrecept