Du behöver
- 1 st krabba à ca 700 g, 150–200 g krabbkött
- 1 st mango
- 2 st avokador
- 150 g cocktailtomater
- 50 g salladsblad
Lime- och chilidressing
1 tsk röd chili finhackad
0.5 st lime det yttersta finrivna skalet
2 tsk färskpressad limesaft
3 msk olivolja
salt och peppar
rostat bröd till servering
Gör så här
Rensa krabban på kött. Skala och dela mangon i tärningar. Dela, kärna ur, skala och skiva avokadorna.
Skiva cocktailtomaterna. Lägg upp salladsbladen på ett uppläggningsfat och toppa med krabbkött, mango, avokado och cocktailtomater.
Blanda chili, limeskal, pressad lime, olivolja, salt och peppar till en dressing, och häll den över salladen.
Servera med rostat bröd.
Krabbkött från färsk krabba är något helt annat än det som säljs på burk. Om du inte hittar färsk, säljs den i vissa affärer fryst.