Krabbsallad med mango

Du behöver 1 st krabba à ca 700 g, 150–200 g krabbkött 1 st mango 2 st avokador 150 g cocktailtomater 50 g salladsblad Lime-...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st krabba à ca 700 g, 150–200 g krabbkött
  • 1 st mango
  • 2 st avokador
  • 150 g cocktailtomater
  • 50 g salladsblad

Lime- och chilidressing

1 tsk röd chili finhackad
0.5 st lime det yttersta finrivna skalet
2 tsk färskpressad limesaft
3 msk olivolja
salt och peppar
rostat bröd till servering

Gör så här

1

Rensa krabban på kött. Skala och dela mangon i tärningar. Dela, kärna ur, skala och skiva avokadorna. 

2

Skiva cocktailtomaterna. Lägg upp salladsbladen på ett uppläggningsfat och toppa med krabbkött, mango, avokado och cocktailtomater. 

3

Blanda chili, limeskal, pressad lime, olivolja, salt och peppar till en dressing, och häll den över salladen.

4

Servera med rostat bröd.


Kommentar:
Krabbkött från färsk krabba är något helt annat än det som säljs på burk. Om du inte hittar färsk, säljs den i vissa affärer fryst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top