Krabbmousse i smördegsstrutar

Du behöver 2 pkt kyld smördeg 1 st ägg uppvispat 2 st gelatinblad 1 st krabba färsk eller tinad 2 dl vispgrädde 0.5 tsk salt...

Tillagningstid: 90 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 pkt kyld smördeg
  • 1 st ägg uppvispat
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st krabba färsk eller tinad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0 st kajennpeppar en dutt
  • laxrom
  • dill

Gör så här

1
Forma cirka 12 cm höga koner av dubbel ugnsfolie, mynningen ska vara cirka 5 cm tvärsöver. Vira om med bakplåtspapper och vik in ändarna i konöppningen.

2
Rulla ut degen, pensla ytan med uppvispat ägg. Skär 2 cm breda strimlor på det långa hållet. Vira strimlor runt konerna från spetsen till öppningen. Lås genom att vika in degänden under sista degvarvet.

3
Lägg med snyggsidan upp på en pepparkaksform på plåt. Grädda till fin färg cirka 15 minuter mitt i 250 grader varm ugn. Passa! Låt svalna, och lossa från form och foliekon strax före användning.

4
Lägg gelatinet i kallt vatten cirka 10 minuter. Rensa krabban, lägg allt det ätliga i mixerskålen. Spara gärna de yttersta, stora klorna att halvera till garnering.

5
Slå vattnet från gelatinet och smält i kastrull på svag värme under omrörning. Häll grädden på krabban i mixerskålen, tillsätt salt och peppar. Mixa till jämn smet och droppa under tiden i gelatinet. Lägg i spritspåse i kylen 4 timmar.

6
Vid servering ställ en smördegskon i taget i ett glas, spritsa i krabbmousse och lägg på entréassiett. Pynta med rom och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top