Du behöver
- 4 kokta krabbklor (ca 400 g
- vitt krabbkött)
- 1 liten bunt gräslök
- 1 schalottenlök
- 1 dl majonnäs
- 1 lime, saften
- 1 nypa chilipulver
- salt och nymald svartpeppar
- 1 salladshuvud
- 4 rädisor eller 1 rättika
- 1/2 röd paprika
- 1/2 kruka mynta eller färsk koriander
- limeklyftor till servering
Gör så här
Knäck krabbklorna och peta loss köttet. Grovhacka krabbköttet och finhacka gräslök och schalottenlök. Blanda med majonnäs, limesaft och chilipulver. Smaka av med salt och peppar. Skölj och plocka salladen och lägg upp mindre salladsblad på ett fat. Lägg på krabbröran. Strimla rädisor eller rättika. Skär även paprikan i tunna skivor och grovhacka mynta eller koriander. Toppa krabbsalladerna med rädisor, paprika och örter.
New Yorkbaserade kocken Marcus Samuelsson blandar comfort food från amerikanska södern med sitt eget ursprung. Här bjuder han på ett recept exklusivt för Icakuriren.