Du behöver
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk riven, färsk ingefära
- 2 msk olivolja
- 300 g färsk spenat
- 200 g philadelphiaost (ej light)
- 1 burk, 2 dl, crème fraiche
- 1/2 msk hummerfond
- 2 strimlade salladslökar eller 10 cm purjolök
- 1 burk, 170 g, krabbkött
- salt
- nymalen svartpeppar
- 4 msk flagad mandel
- Till servering:
- små toast
- grönsaksstavar
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2
2. Fräs vitlök och ingefära snabbt i olivoljan.
3
3. Riv spenaten i mindre bitar och tillsätt den. Låt den mjukna lätt. Ta upp och ställ åt sidan.
4
4. Blanda philadelphiaost och crème fraiche med hummerfond.
5
5. Rör i salladslöken. Häll bort överflödig vätska från spenaten och blanda i den. 6. Vänd försiktigt i krabbköttet. Salta och peppra.
6
7. Bred ut dippet i en ugnsfast form och strö över den flagade mandeln.
7
8. Gratinera i cirka 20 minuter tills mandeln fått färg och dippet är varmt. Servera med små toasts och grönsaksstavar.
Detta är ett av de recept som Annelie Wayman bjöd på i Hemma bäst nr 8/2001.