Krabb- och spenatdipp

Du behöver 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk riven, färsk ingefära 2 msk olivolja 300 g färsk spenat 200 g philadelphiaost (ej light) 1 burk, 2...


8 portioner

Du behöver

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 300 g färsk spenat
  • 200 g philadelphiaost (ej light)
  • 1 burk, 2 dl, crème fraiche
  • 1/2 msk hummerfond
  • 2 strimlade salladslökar eller 10 cm purjolök
  • 1 burk, 170 g, krabbkött
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 msk flagad mandel
  • Till servering:
  • små toast
  • grönsaksstavar

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Fräs vitlök och ingefära snabbt i olivoljan.

3
3. Riv spenaten i mindre bitar och tillsätt den. Låt den mjukna lätt. Ta upp och ställ åt sidan.

4
4. Blanda philadelphiaost och crème fraiche med hummerfond.

5
5. Rör i salladslöken. Häll bort överflödig vätska från spenaten och blanda i den. 6. Vänd försiktigt i krabbköttet. Salta och peppra.

6
7. Bred ut dippet i en ugnsfast form och strö över den flagade mandeln.

7
8. Gratinera i cirka 20 minuter tills mandeln fått färg och dippet är varmt. Servera med små toasts och grönsaksstavar.


Kommentar:
Detta är ett av de recept som Annelie Wayman bjöd på i Hemma bäst nr 8/2001.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top