Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 300 g nötfärs
- 1 msk olivolja
- 1 tärning hönsbuljong
- burk hela tomater 400g
- 1 dl rödvin eller vatten
- 1 pkt blomkålsris 250g
- salt, peppar
- oregano kvistar
Till servering
4 prt nykokt spagetti
grönsallad
oliver
Gör så här
Skala, finhacka och fräs lök och vitlök i oljan, cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och stek den under omrörning tills den blir jämnt grynig.
Smula ner buljongtärningen, blanda i tomaterna och mosa sönder dem med en gaffel. Blanda i vin eller vatten, och koka såsen under lock cirka 30 minuter. Låt blomkålsriset koka med de sista 5–10 minuterna.
Smaka av med salt och peppar. Toppa med plockade oreganoblad. Servera med kokt pasta, grönsallad och oliver.