RECEPT FRÅN IK

Köttfärssås med blomkål

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärning hönsbuljong
  • burk hela tomater 400g
  • 1 dl rödvin eller vatten
  • 1 pkt blomkålsris 250g
  • salt, peppar
  • oregano kvistar
  • Till servering

  • 4 prt nykokt spagetti
  • grönsallad
  • oliver

Gör så här

1

Skala, finhacka och fräs lök­ och vitlök i oljan, cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och stek den under omrörning tills den blir jämnt grynig.

2

Smula ner buljongtärningen, blanda i tomaterna och mosa sönder dem med en ­gaffel. Blanda i vin eller vatten, och koka såsen under lock cirka 30 minuter. Låt blomkålsriset koka med de sista 5–10 minuterna. 

3

Smaka av med salt och peppar. Toppa med plockade oreganoblad. Servera med kokt pasta, grönsallad och oliver.  


Recept