Du behöver
- 1 medelstor gul lök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g nötfärs
- smör eller margarin till stekning
- 1 tärning köttbuljong
- 1 1/2 msk torkad oregano
- salt och svartpeppar
- 1 dl tomatpuré
- 1 burk konserverade tomater
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 krm strösocker
Gör så här
1
Skala och hacka löken, riv morötterna och vitlöken.
2
3
Bryn köttfärsen med matfett i en stor stekpanna. Rör så att färsen smular sig. Tillsätt lök, morötter och vitlök i slutet av bryningstiden.
4
5
Smula över buljongtärningen, krydda med oregano, salt och peppar.
6
7
Rör ner tomatpuré, burktomater med sitt spad och grädde. Låt såsen koka ihop i 5–8 minuter. Smaka av med salt om så behövs och en gnutta socker.