Köttfärssås från Evas Skafferi

Du behöver 1 medelstor gul lök 2 morötter 2 vitlöksklyftor 400 g nötfärs smör eller margarin till stekning 1 tärning köttbuljong 1 1/2 msk torkad...


4 portioner

Du behöver

  • 1 medelstor gul lök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 1/2 msk torkad oregano
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk konserverade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm strösocker

Gör så här

1
Skala och hacka löken, riv morötterna och vitlöken.

2

3
Bryn köttfärsen med matfett i en stor stekpanna. Rör så att färsen smular sig. Tillsätt lök, morötter och vitlök i slutet av bryningstiden.

4

5
Smula över buljongtärningen, krydda med oregano, salt och peppar.

6

7
Rör ner tomatpuré, burktomater med sitt spad och grädde. Låt såsen koka ihop i 5–8 minuter. Smaka av med salt om så behövs och en gnutta socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top