Köttfärsröra med grönsaker och pitabröd

Du behöver 600 g köttfärs 2 st gula lökar hackade 1 st vitlök krossad smör eller olja 1 st krossade tomater (400 g) 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 600 g köttfärs
  • 2 st gula lökar hackade
  • 1 st vitlök krossad
  • smör eller olja
  • 1 st krossade tomater (400 g)
  • 1 st påse tacokrydda
  • 100 g ärter
  • 100 g majskorn
  • 100 g röd paprika fint tärnad
  • salt
  • svartpeppar
  • sås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 st saffran påse
  • saft från citron

Tillbehör:

6 prt jasminris
12 st pitabröd värmda
grönsallad

Gör så här

1
Fräs färs och löksorter. Tillsätt tomatkross och tacokrydda.

2
Rör ner grönsakerna. Låt småkoka tills vätskan dunstat. Salta och peppra.

3
Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.

4
Fyll pitabröden med färs och servera till riset, såsen och salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top