Du behöver
- 1 st gul lök
- 100 g svamp (t ex champinjoner)
- olja att steka i
- 140 g bacon
- 500 g nötfärs gärna av högrev
- 1 st ägg
- 2 msk köttfond
- 1 dl persilja fint skuren
- svartpeppar
Tillbehör
kokt potatis
stekt svamp
saltgurka
lingonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och svampen och stek i olja.
Skiva bacon tunt och låt steka med i lökfräset tills allt är mjukstekt.
Blanda färsen med ägg, fond och persilja. Blanda ner lökfräset och forma till en limpa, cirka 20 centimeter lång.
Lägg limpan i en liten ugnsform, dra några tag med svartpepparkvarnen över och stek mitt i ugnen i cirka 20 minuter, till en innertemperatur på 70 grader.
Låt limpan vila några minuter innan den skärs upp. Servera med kokt potatis, stekt svamp, saltgurka och lingonsylt.
Köttfärslimpa är lättfixad husmanskost. Här använde vi grovmalen högrevsfärs för en djupare köttsmak och kraftigare struktur. Bacon och svamp ger limpan saftighet.