Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 500 g köttfärs
- 1 msk paprikapulver gärna rökt
- 1 tsk torkad timjan
- 2 msk olivolja
- 1 st tomater (500 g)
- 2 msk kalvfond konc, eller 1 buljongtärning
- 6.5 dl vatten
- 1 st klyfta vitkål (250 g)
- salt, svartpeppar
Till servering
1 dl gräddfil
2 st saltgurkor
4 skiva grovt rågbröd
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och köttfärs med paprikapulver och timjan i oljan i en rymlig gryta.
2
Häll på tomater, kalvfond och vatten, låt koka upp.
3
Strimla under tiden vitkålen och tillsätt den. Koka i cirka 5 minuter tills vitkålen börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera grytan med en klick gräddfil, skivad saltgurka och grovt bröd.
Näringsvärde:
Kcal 489
Fett 29 g
Kolhydrater 25 g
Fibrer 7 g