Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk paprikapulver gärna rökt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 st tomater (500 g)
  • 2 msk kalvfond konc, eller 1 buljongtärning
  • 6.5 dl vatten
  • 1 st klyfta vitkål (250 g)
  • salt, svartpeppar
  • Till servering

  • 1 dl gräddfil
  • 2 st saltgurkor
  • 4 skiva grovt rågbröd

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och köttfärs med paprikapulver och timjan i oljan i en rymlig gryta.
2
Häll på tomater, kalvfond och vatten, låt koka upp.
3
Strimla under tiden vitkålen och tillsätt den. Koka i cirka 5 minuter tills vitkålen börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera grytan med en klick gräddfil, skivad saltgurka och grovt bröd.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 489 Fett 29 g Kolhydrater 25 g Fibrer 7 g

Recept // Fler köttfärsrecept