Köttfärsgulaschgryta med vitkål

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 500 g köttfärs 1 msk paprikapulver gärna rökt 1 tsk torkad timjan 2 msk olivolja 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk paprikapulver gärna rökt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 st tomater (500 g)
  • 2 msk kalvfond konc, eller 1 buljongtärning
  • 6.5 dl vatten
  • 1 st klyfta vitkål (250 g)
  • salt, svartpeppar

Till servering

1 dl gräddfil
2 st saltgurkor
4 skiva grovt rågbröd

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och köttfärs med paprikapulver och timjan i oljan i en rymlig gryta.

2
Häll på tomater, kalvfond och vatten, låt koka upp.

3
Strimla under tiden vitkålen och tillsätt den. Koka i cirka 5 minuter tills vitkålen börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera grytan med en klick gräddfil, skivad saltgurka och grovt bröd.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 489
Fett 29 g
Kolhydrater 25 g
Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top