Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • olja eller smör att steka i
  • 15 cm purjolök
  • 1 st paprika hackad röd
  • 1/2–1 st röd chili finhackad
  • 1 st burk krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • 3 msk ketchup
  • salt och peppar
  • 1 st burk kikärter

Gör så här

1
1 Fräs köttfärsen i olja eller smör i en stekpanna.
2
2 Tillsätt purjo, paprika, chili och krossad tomat, vatten, buljongtärning och ketchup. Låt puttra i 5 minuter. Salta och peppra efter smak.
3
3 Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av.
4
4 Häll bönorna i köttfärsen och låt dem bli varma. Servera eventuellt med bröd.

Recept // Fler köttfärsrecept