RECEPT FRÅN IK

Köttfärsgratäng med potatis

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar hackade
  • 2 msk smör
  • 600 g köttfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 500 g krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • salt
  • 7 st ljus blockchoklad
  • 2 krm muskot
  • 3 dl vitt vin
  • 16 st potatis medelstora mjöliga
  • smör till formen
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl riven ost

Gör så här

1
Fräs löken i smör. Lägg i och fräs hälften av köttfärsen, finfördela, lägg i resten och fräs på samma sätt. Strö över mjöl och blanda i krossad tomat, tomatpuré, 2 teskedar salt, peppar, muskot, vin och låt puttra i 15 minuter.
2
Skala och skiva potatisen tunt. Smörj en stor form och täck med ett lager potatis. Salta. Häll i färsen, lägg på ett lager potatis och lite salt. Häll på grädden och toppa med riven ost. Gratinera i 200 grader i nedre delen av ugnen i en timme tills gratängen börjar få fin färg. Servera med en god sallad.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Barbro Eklund, Uppsala. Tid: 45 minuter + 1 timme i ugnen

Recept // Fler köttfärsrecept