Du behöver
- 200 g nötfärs
- 3 msk kalvfond på flaska
- 1 st gul lök
- 1 st potatis kokt, kall
- 1 st ägg
- 3 msk grädde
- 2 krm kryddpeppar malen + kryddpeppar till stekning
- 4 msk smör
- st rosmarinkvistar
- 300 g kalvfärs
Gör så här
Blanda kalv- och nötfärs med kalvfond. Skala och riv löken på den fina sidan av rivjärnet. Skala och riv potatisen fint.
Blanda färsen med lök, potatis, ägg, grädde och kryddpeppar. Forma små bullar och lägg dem på vattensköljt skärbräde.
Bryn bullarna runt om i smör i en stekpanna, inte för många åt gången. Krydda med kryddpeppar och efterstek i 3–4 minuter. Garnera med rosmarinkvistar.
Tips! Smaka av färsen med mer fond, kryddpeppar eller salt om det behövs. Köttbullarna kan göras i förväg och frysas in, annars kan de förvaras 2–3 dagar i kylskåp.