Du behöver
- 500 g köttbullar
- 1.5 msk smör
- 1 dl persilja finskuren
- 1.5 dl bulgur
- 1 st påse frysta majskorn (500 g)
- 3 dl kokande vatten
- 0.75 st burk crème fraîche
- 0.25 st habanero eller 1/2 chilifrukt
- 0.5 tsk salt
Gör så här
1
1 Värm köttbullarna i stekpanna. Smält smöret i pannan, lägg i persiljan och rulla de varma köttbullarna i persiljan före servering.
2
3
2 Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Lägg majset i kokande, lättsaltat vatten. Koka upp, koka i 3 minuter, sila av väl. Blanda majsen med bulgurn i kastrullen.
4
5
3 Rör i creme fraiche och finhackad chili. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt. Servera till köttbullarna.