Du behöver

  • 4 prt fullkornsbulgur
  • grönsaksfond konc efter vattenmängd
  • 1 st blomkålshuvud
  • salt
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 msk senap (sötstark)
  • salt svartpeppar
  • 2.5 tsk senapsfrö
  • 500 g köttkorv
  • ärtskott eller smörgåskrasse

Gör så här

1
Koka bulgur med fond i vattnet efter paketets anvisning.
2
Bryt blomkålen i bitar medan du kokar upp två liter vatten med 4 teskedar salt i rejäl kastrull. Sjud blomkålen nätt och jämnt mjuk, 5–10 minuter. Känn med sticka, och låt sedan rinna av.
3
Laga senapssås under tiden. Smält smör i tjockbottnad kastrull, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning, sjud på svagare värme
4
5 minuter. Smaksätt såsen med senap först, sedan salt och nymalen peppar. Bruna eller gula senapsfrön rörs i innan korven skivas och får bli varm i såsen. Vänd ner blomkål före servering.
5
Blanda bulgurn med klippta ärtskott eller krasse före uppläggning.

Recept // Fler ris & grynrecept