Du behöver
- 4 prt fullkornsbulgur
- grönsaksfond konc efter vattenmängd
- 1 st blomkålshuvud
- salt
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 4 msk senap (sötstark)
- salt svartpeppar
- 2.5 tsk senapsfrö
- 500 g köttkorv
- ärtskott eller smörgåskrasse
Gör så här
1
Koka bulgur med fond i vattnet efter paketets anvisning.
2
Bryt blomkålen i bitar medan du kokar upp två liter vatten med 4 teskedar salt i rejäl kastrull. Sjud blomkålen nätt och jämnt mjuk, 5–10 minuter. Känn med sticka, och låt sedan rinna av.
3
Laga senapssås under tiden. Smält smör i tjockbottnad kastrull, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning, sjud på svagare värme
4
5 minuter. Smaksätt såsen med senap först, sedan salt och nymalen peppar. Bruna eller gula senapsfrön rörs i innan korven skivas och får bli varm i såsen. Vänd ner blomkål före servering.
5
Blanda bulgurn med klippta ärtskott eller krasse före uppläggning.