Korvgryta med purjolök och vita bönor

Du behöver 1 st purjolök välsköljd och skivad 6 st potatis tärnade 2 msk rapsolja 1 st burk krossade tomater (500 g) 2 msk vatten...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök välsköljd och skivad
  • 6 st potatis tärnade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st burk krossade tomater (500 g)
  • 2 msk vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 600 g falukorv skuren i bitar
  • 1 st burk stora vita bönor sköljda
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Fräs purjolök och potatis i en stor kastrull med lite olja utan att de tar färg. Häll på tomater, vatten och eventuellt buljongtärning. Koka i cirka 15 minuter på svag värme.

2
Tillsätt korv och bönor, salta och peppra, låt det koka upp. Strö i hackad persilja precis före servering.


Kommentar:
Det här är Fredrik Reinfeldts (m) favoriträtt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top