Du behöver
- 5 st merguezkorvar se tips
- olja till stekning
- 2 st knipplökar hackade
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 tsk malen spiskummin
- 0.5 tsk chiliflakes
- 2 msk tomatpuré
- 2 burk krossade tomater à 400 g
- 2 msk kycklingfond
- 2 burk kikärtor à 400 g, sköljda avrunna
- salt, svartpeppar
Sallad
1 st påse rucola 70 g
2 st avokador
1 pkt fetaost 150 g
citron skal och saft
god olivolja
Gör så här
Skiva korven och stek den till fin färg i lite olja. Plocka upp korven, sänk värmen och mjukstek lök och vitlök i cirka 5 minuter utan att de tar färg. Tillsätt spiskummin, chiliflakes och tomatpuré och fräs ytterligare 2 minuter. Tillsätt krossad tomat, kycklingfond och korvar och låt puttra ihop i cirka 10 minuter. Häll i kikärter och låt puttra cirka 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp korvgrytan och servera med en sallad på rucola, skalade, urkärnade avokadohalvor och smulad fetaost. Riv över citronskal, pressa över citronsaft och ringla över olivolja.
Tips! Använder du rå merguezkorv måste den stekas innan den skivas, medan tillagad passar bra att skiva och sedan steka.
Korvgryta är en klassiker, här med kryddig lammkorv, kikärter och extra spiskummin och en fräsch sallad på avokado, rucola och fetaost.