Du behöver
- 2 st svamp (champinjoner, kantareller)
- 1 st gul lök hackad
- 1 msk smör
- 5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 4 st potatis tärnade
- 1 st blandade rotfrukter
- falukorv ca 400 g
- salt vitpeppar, gärna nymalen
- majsmjöl till redning
Till servering:
senap
Gör så här
1
1. Fräs lök och svamp i en kastrull tillsammans med smöret.
2
2. Tillsätt vattnet, fonden och potatisen.
3
3. Låt grytan koka under lock, 10 minuter.
4
4. Lägg ner rotfrukterna och korven och låt koka ytterligare ett par minuter.
5
5. Smaka av med salt och nymalen peppar.
6
6. Red eventuellt grytan med majsmjöl utblandat med lite vatten till önskad konsistens.
7
7. Servera grytan med en klick senap.