Korvgryta

Du behöver 2 st svamp (champinjoner, kantareller) 1 st gul lök hackad 1 msk smör 5 dl vatten 2 msk kalvfond 4 st potatis tärnade...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st svamp (champinjoner, kantareller)
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 4 st potatis tärnade
  • 1 st blandade rotfrukter
  • falukorv ca 400 g
  • salt vitpeppar, gärna nymalen
  • majsmjöl till redning

Till servering:

senap

Gör så här

1
1. Fräs lök och svamp i en kastrull tillsammans med smöret.

2
2. Tillsätt vattnet, fonden och potatisen.

3
3. Låt grytan koka under lock, 10 minuter.

4
4. Lägg ner rotfrukterna och korven och låt koka ytterligare ett par minuter.

5
5. Smaka av med salt och nymalen peppar.

6
6. Red eventuellt grytan med majsmjöl utblandat med lite vatten till önskad konsistens.

7
7. Servera grytan med en klick senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top