Korv stroganoff-pasta med babyspenat

Du behöver 1 st falukorv (550 g) 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 200 g skogschampinjoner smör till stekning 0.75 dl chilisås 2.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st falukorv (550 g)
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g skogschampinjoner
  • smör till stekning
  • 0.75 dl chilisås
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 msk kalvfond konc
  • salt och peppar
  • 80 g babyspenat
  • 400 g pasta

Gör så här

1
Koka upp rikligt med saltat vatten i en rymlig kastrull. Skär korven i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och dela svampen i kvartar.

2
Fräs lök, vitlök och svamp i smör i en gryta så att den blir glansig och svampen har fått lite färg. Tillsätt korven och fräs i ytterligare en stund.

3
Tillsätt chilisås, grädde och fond. Låt puttra ihop i ett par minuter under lock. Salta och peppra. Vänd ner spenaten.

4
Koka pastan i vattnet och häll över i en serveringsskål. Vänd ner stroganoffen väl och servera.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 538,?Fett 23 g,?Kolhydrater 58 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top