Du behöver

  • 1 st falukorv (550 g)
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g skogschampinjoner
  • smör till stekning
  • 0.75 dl chilisås
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 msk kalvfond konc
  • salt och peppar
  • 80 g babyspenat
  • 400 g pasta

Gör så här

1
Koka upp rikligt med saltat vatten i en rymlig kastrull. Skär korven i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och dela svampen i kvartar.
2
Fräs lök, vitlök och svamp i smör i en gryta så att den blir glansig och svampen har fått lite färg. Tillsätt korven och fräs i ytterligare en stund.
3
Tillsätt chilisås, grädde och fond. Låt puttra ihop i ett par minuter under lock. Salta och peppra. Vänd ner spenaten.
4
Koka pastan i vattnet och häll över i en serveringsskål. Vänd ner stroganoffen väl och servera.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 538,?Fett 23 g,?Kolhydrater 58 g, Fibrer 5 g

Recept // Fler korv & charkrecept