Du behöver
- 500 g falukorv
- 1 st gul lök
- 2 msk smör
- 1,5 tsk currypulver
- 1,5 tsk spiskummin
- 2 tsk vetemjöl
- 1 dl chilisås av ketchuptyp
- 2 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 2 msk olja raps- eller majsolja
- salt
- 2 msk persilja hackad koriander eller persilja
Till servering
4 prt couscous kokt bulgur eller couscous
fefferoni
Gör så här
Ta bort korvskinnet och skär falukorven i fina strimlor.
Skala, dela och skiva löken. Fräs löken i smöret cirka 3 minuter. Strö över currypulvret och spiskummin och fräs under omrörning cirka 1 minut. Pudra över vetemjölet och rör om. Blanda i chilisåsen. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Sjud såsen cirka 5 minuter.
Fräs korvstrimlorna i oljan i en djup stekpanna så att de får fin färg, cirka 3 minuter. Häll över såsen och låt allt bli genomvamt. Smaka av med salt.
Garnera med koriander. Servera med bulgur och fefferoni.
Klassikern korv stroganoff uppdaterad med smaker från Tunisien. Välj gärna falukorv med hög kötthalt.