Korianderkyckling med nudelsallad

Du behöver Marinad: 1.5 msk korianderfrön 0.75 dl japansk soja 1 dl pressad citron 0.5 dl matolja 900 g kycklinglårfilé Dressing: 1 msk honung 1...


6 portioner

Du behöver

Marinad:

1.5 msk korianderfrön
0.75 dl japansk soja
1 dl pressad citron
0.5 dl matolja
900 g kycklinglårfilé

Dressing:

1 msk honung
1 msk wasabipasta
1.5 dl japansk soja
1 msk risvinäger
0.5 dl vatten

Sallad:

200 g glasnudlar
100 g sockerärter strimlad
100 g haricots verts lättkokta och delade
1 st knippe rädisor ansade, sköljda och skurna i klyftor
1 st gurka urkärnad och tärnad
1 dl böngroddar
1 dl limebasilika blad från
1 dl thaibasilika blad från
1 dl myntablad

Gör så här

1
Börja med att marinera kycklingen. Stöt korianderfröna i en mortel. Blanda dem med soja, citron och olja. Lägg kycklingen i en plastpåse, häll i marinaden och knyt ihop. Lägg i kylen för att marinera i cirka 2 timmar.

2
Vispa ihop honung, wasabipasta, japansk soja, risvinäger och vatten till en dressing.

3

4
Koka glasnudlarna i 2 minuter i saltat vatten. Låt rinna av genom ett durkslag, spola dem ordentligt med kallt vatten. Klipp nudlarna med en sax så blir de lättare att blanda med grönsakerna.

5

6
Vänd ihop glasnudlarna med grönsaker, groddar och örtblad.

7

8
Värm ugnen till 200 grader. Ta kycklingfiléerna ur marinaden och lägg dem på ett ugnsfast fat. Strö gärna på lite stötta korianderfrön. Stek mitt i ugnen i 20–25 minuter.

9

10
Blanda 2–3 matskedar av dressingen med nudelsalladen. Servera tillsammans med kycklingen och med resten av dressingen vid sidan om, gärna i små portionsglas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top