Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 st squash (ca 300 g)
- 4 st salladslökar
- 1/2–1 st röd chili urkärnad
- olja till stekning
- 2 st avokado
- 120 g babyspenat
- 0.5 dl japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 2 msk sesamfrön rostade
Gör så här
1
Vispa samman mjöl, ägg, mjölk och salt till en slät smet i en skål. Låt stå och svälla.
2
Skölj och riv under tiden squashen på rivjärnets grova sida. Krama ur vätskan. Skölj och skiva salladslöken och hacka chilin. Blanda ner urkramat squashriv, lök och chili i pannkakssmeten.
3
Hetta upp två små stekpannor med olja, häll hälften av
4
smeten i varje panna och stek 4–5 minuter tills den nästan stannat, vänd sedan och stek 3–4 minuter till. Ta hjälp av en tallrik när du vänder pannkakan.
5
Skala, kärna ur och skiva avokadorna och blanda med spenaten i en skål. Blanda soja och sesamolja, vänd ihop med salladen och toppa med sesamfrön.
6
Skär pannkakorna i tårtbitar och servera med salladen