Kolossal kroppkaka

Du behöver 1 kg potatis kalla kokta 1 st ägg stort 2.5 dl vetemjöl 0.75 tsk gourmetsalt 3 st potatis råa Fyllning: 500 g rimmat...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis kalla kokta
  • 1 st ägg stort
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 tsk gourmetsalt
  • 3 st potatis råa

Fyllning:

500 g rimmat sidfläsk
1 st rödlök stor
1 krm kryddpeppar finkrossad

Gör så här

1
Mosa eller pressa potatisen i en bunke.

2
Tärna fläsket smått, finhacka löken. Bryn fläsket i stekpanna, fett behöver inte tillsättas. Lägg i löken också, att fräsa med en stund. Krydda med pepparn och låt fyllningen svalna.

3
Vispa upp ägget och blanda snabbt ner i det i potatisen jämte mjöl och salt. Finriv i de råa potatisarna. Fördela hälften av smeten i smord ugnsform, cirka 2 liter. Lägg fyllningen jämnt ovanpå och täck med resten av potatismoset. Grädda cirka 35 minuter i 200 grader varm ugn. Servera med lingon och smält smör.

4
“Grönsaker kan man äta före eller efter, men inte till”, tycker Kent.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top