Du behöver

  • 8 st färska rödbetor
  • 1 pkt fetaost (200 g)
  • 2.5 dl bulgur (225 g) eller couscous
  • 5 dl vatten
  • 0.5 st citron
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk bladpersilja hackad
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 st rödlök
  • salt
  • svartpeppar
  • kalamataoliver grekiska svarta

Gör så här

1
Skär av nästan allt av rödbetsblasten men spara hela rotspetsen och koka rödbetorna cirka 20 minuter i saltat vatten. Känn med sticka när de är mjuka. Skala dem under kallt vatten så går det lätt. Halvera dem och lägg en skiva fetaost emellan.
2
Koka bulgur i vatten under lock i cirka 15 minuter. Låt allt vatten koka in. Blanda grynen i en skål med saften från den halva citronen, olivolja, persilja och mynta. Skala och strimla löken och blanda ner. Krydda med salt och peppar. Garnera med oliverna och servera till rödbetorna.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept