Du behöver
- 8 st färska rödbetor
- 1 pkt fetaost (200 g)
- 2.5 dl bulgur (225 g) eller couscous
- 5 dl vatten
- 0.5 st citron
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk bladpersilja hackad
- 1 msk hackad mynta
- 1 st rödlök
- salt
- svartpeppar
- kalamataoliver grekiska svarta
Gör så här
1
Skär av nästan allt av rödbetsblasten men spara hela rotspetsen och koka rödbetorna cirka 20 minuter i saltat vatten. Känn med sticka när de är mjuka. Skala dem under kallt vatten så går det lätt. Halvera dem och lägg en skiva fetaost emellan.
2
Koka bulgur i vatten under lock i cirka 15 minuter. Låt allt vatten koka in. Blanda grynen i en skål med saften från den halva citronen, olivolja, persilja och mynta. Skala och strimla löken och blanda ner. Krydda med salt och peppar. Garnera med oliverna och servera till rödbetorna.