Kokta kräftor

Du behöver 3 l vatten 1 dl grovt salt 2 st sockerbit 0.5 l dillkronor 1 st burk lågkolhydratsöl Gör så här 1 1.Koka upp...


0 portioner

Du behöver

  • 3 l vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 2 st sockerbit
  • 0.5 l dillkronor
  • 1 st burk lågkolhydratsöl

Gör så här

1
1.Koka upp lagen och låt den koka i 5 minuter.

2

3
2.Lägg ned kräftorna i stormkokande vatten och koka i 6-8 minuter. Lyft upp kräftorna med hålslev och lägg dem i en form. Kyl ner kräftorna och lagen separat.

4

5
3.När kräftor och lag är helt kalla, slå lagen över kräftorna. Låt stå kallt över natten för att smaken ska bli bra.

6

7
Ny kräftlag (att piffa upp köpekräftorna med)

8

9
1.Tina kräftorna till hälften. Koka kräftlagen enligt ovan och kyl den.

10

11
2.När lagen är helt kall, slå den över kräftorna och låt stå och suga åt sig av smaken över natten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top