Kokta gulbetor

Du behöver 9 st gulbetor vatten Gör så här 1 Ansa bort blasten ett par centimeter ovanför fästet och koka under lock i vatten som...


6 portioner

Du behöver

  • 9 st gulbetor
  • vatten

Gör så här

1
Ansa bort blasten ett par centimeter ovanför fästet och koka under lock i vatten som täcker. Betor på 6-7 centimeter i diameter behöver ungefär 30 minuter för att bli genomkokta. Prova att sticka i en tandpetare. Om betan själv faller av pinn är den klar. Kyl hastigt av med kallt vatten och kläm av skal och blastfäste med händerna.

2
Servera med det samma.


Kommentar:
Gulbetorna smakar mycket likt rödbetor och finns i välsorterade grönsaksdiskar och torgstånd. Vita, rosa, randiga, orange varianter kan också förekomma. Alla används på samma vis.
Passar utmärkt till kokt rimmad storkyckling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top