Kokta blåmusslor med citron

Du behöver 2 kg blåmusslor 3 st schalottenlökar 2 st klyftor vitlök 2 msk smör 3 st citroner saften 3 dl vatten 3 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg blåmusslor
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 3 st citroner saften
  • 3 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fiskfond
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

1

Förbered musslorna enligt grundreceptets första punkt, se ruta. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök och fräs mjuka i smör i en gryta eller stor kastrull med lock. Häll på citronsaft, vatten, grädde och fond, och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med en nypa salt och vitpeppar.

2

Häll i musslorna och låt koka under lock i 3–4 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Tillsätt ärtorna och blanda väl. Koka upp och vänd i dill. Servera genast, gärna med ett gott bröd.

3

Tips: Ta bort de musslor som inte öppnat sig efter kokning.


Kommentar:
En variant på klassiska musslor med grädde och vitt vin där vinet har ersatts med citron. Ärtorna gör rätten matigare och dillen tillför extra smak och fräschör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top