Kokta äpplen till soppa och gås

Du behöver 3 l vatten 1 dl strösocker kanelstång liten 9 st äpplen små söta svenska 6 st katrinplommon Gör så här 1 Mät upp...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 l vatten
  • 1 dl strösocker
  • kanelstång liten
  • 9 st äpplen små söta svenska
  • 6 st katrinplommon

Gör så här

1
Mät upp vatten och socker i stor vid kastrull, koka upp med kanelstång.

2
Ta ur tre av äpplena med äppelpipa och halvera dem sen på höjden. Spiralskala eller pricka de andra sex med zestjärn eller sticka.

3
Koka dem mjuka i sockervattnet, tiden beror helt på äppelsorten. Halvorna går fortast, känn med en sticka efter 4–5 minuters kokning. Den ska gå igenom, men innan äpplena blir mosiga. Låt äpplena rinna av på kökspapper eller handduk. Lägg katrinplommon i halvorna. Täck alla, låt stå svalt till servering.

4
Tips! Kokspadet kan användas i såsen och vid tillagning av inkråm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top