RECEPT FRÅN IK

Kokta äpplen till soppa och gås

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 l vatten
  • 1 dl strösocker
  • kanelstång liten
  • 9 st äpplen små söta svenska
  • 6 st katrinplommon

Gör så här

1
Mät upp vatten och socker i stor vid kastrull, koka upp med kanelstång.
2
Ta ur tre av äpplena med äppelpipa och halvera dem sen på höjden. Spiralskala eller pricka de andra sex med zestjärn eller sticka.
3
Koka dem mjuka i sockervattnet, tiden beror helt på äppelsorten. Halvorna går fortast, känn med en sticka efter 4–5 minuters kokning. Den ska gå igenom, men innan äpplena blir mosiga. Låt äpplena rinna av på kökspapper eller handduk. Lägg katrinplommon i halvorna. Täck alla, låt stå svalt till servering.
4
Tips! Kokspadet kan användas i såsen och vid tillagning av inkråm.

Recept // Fler frukt & bärrecept