Du behöver

  • 1 kg fast potatis (Asterix)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3.5 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 st rödlök skivad
  • 2 msk gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 8 st wienerkorv

Gör så här

1
1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll bort vattnet och ånga av.
2
2. Lägg potatisen i en bunke.
3
Dela den grovt med en bordskniv. Slå på vinäger, olivolja och senap. Vänd ihop med rödlök och gräslök.
4
Krydda med salt och svartpeppar.
5
3. Servera till kokta wienerkorvar. Lägg dem i kokande vatten och dra bort kastrullen från värmen och
6
låt dra 8–10 minuter. Ha gärna lök, lagerblad och kryddpepparkorn i korvspadet.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 560 Fett 33 g Kolhydrater 52 g Fibrer 3 g

Recept // Fler korv & charkrecept