Du behöver
- 350 g sidfläsk (skivat), färskt, med svål
- vatten
- salt
- 1 st grön paprika
- 1 bitar färsk ingefära ca 25 g
- 2.5 msk olivolja (oliv)olja
- 50 g bönpasta stark
- 2.5 tsk hoisinsås
- 2 msk kinesiskt risvin
Gör så här
1
Fläsket ska skivas, lättast med kallt fläsk. Svålen kan eventuellt tas bort efter kokning; då håller den samman skivan.
2
Lägg fläsket i kastrull, häll på kokande vatten så det täcker och strö i 1 tsk salt per 5 dl vatten. Skivat fläsk behöver bara koka cirka 12 minuter, en hel bit tar 20. Låt svalna och strimla så det avsvålade fläsket ett par cm brett.
3
Ansa paprikan och skär den till romber. Skala och finskiva ingefäran.
4
Hetta upp woken, låt oljan bli het däri. Stek det kokta fläsket under omrörning cirka 4 minuter. Rör i bönpasta, hoisinsås och vin och fräs ytterligare någon minut. Låt paprikan fräsa med tills den är glansig.
Servera med kryddnudlar.