Kokt och stekt fläsk

Du behöver 350 g sidfläsk (skivat), färskt, med svål vatten salt 1 st grön paprika 1 bitar färsk ingefära ca 25 g 2.5 msk olivolja...


4 portioner

Du behöver

  • 350 g sidfläsk (skivat), färskt, med svål
  • vatten
  • salt
  • 1 st grön paprika
  • 1 bitar färsk ingefära ca 25 g
  • 2.5 msk olivolja (oliv)olja
  • 50 g bönpasta stark
  • 2.5 tsk hoisinsås
  • 2 msk kinesiskt risvin

Gör så här

1
Fläsket ska skivas, lättast med kallt fläsk. Svålen kan eventuellt tas bort efter kokning; då håller den samman skivan.

2
Lägg fläsket i kastrull, häll på kokande vatten så det täcker och strö i 1 tsk salt per 5 dl vatten. Skivat fläsk behöver bara koka cirka 12 minuter, en hel bit tar 20. Låt svalna och strimla så det avsvålade fläsket ett par cm brett.

3
Ansa paprikan och skär den till romber. Skala och finskiva ingefäran.

4
Hetta upp woken, låt oljan bli het däri. Stek det kokta fläsket under omrörning cirka 4 minuter. Rör i bönpasta, hoisinsås och vin och fräs ytterligare någon minut. Låt paprikan fräsa med tills den är glansig.


Kommentar:
Servera med kryddnudlar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top