Kokt lax med jasminris

Du behöver 0.5 st buljongtärning (fisk eller grönsak) 0.5 dl konjak eller buljong 1 dl vatten 0.5 dl jasminris eller snabbris 0.5 st paprika (tärnad)...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 0.5 st buljongtärning (fisk eller grönsak)
  • 0.5 dl konjak eller buljong
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl jasminris eller snabbris
  • 0.5 st paprika (tärnad)
  • laxskivor/bitar (ca 100 g) otinad

Tillbehör:

1 st wasabi eller pepparrot
tomat skivad
rucola eller annan sallad

Gör så här

1
Koka upp tärning, konjak, vatten och ris. Lägg i laxskivan. På med lock och låt småkoka i 5 minuter.

2
Vänd laxskivan, späd eventuellt med lite mer vatten och låt puttra vidare i ytterligare 5 minuter.

3
Känn med sticka om laxen är klar. Använder du tinad lax blir tillagningstiden betydligt kortare.

4
Lägg upp på tallrik och servera med tillbehören.

5
Den här måltiden kräver en dessert. Njut glass och fruktsallad exempelvis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top