Kokt korv med röd coleslaw

Du behöver 400 g wienerkorv Coleslaw 400 g rödkål 2 st selleristjälkar 1 st äpple 100 g grönkål 0.5 st rödlök 2 dl majonnäs 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g wienerkorv

Coleslaw

400 g rödkål
2 st selleristjälkar
1 st äpple
100 g grönkål
0.5 st rödlök
2 dl majonnäs
1 dl matyoghurt tjock
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar

Till servering

korvbröd
potatismos
senap

Gör så här

1

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i korven. Sjud på låg värme under lock i ett par minuter. Det ska inte koka, då kan korven spricka. Sätt åt sidan.

2

Strimla rödkålen tunt. Skiva även sellerin tunt. Dela äpplet, kärna ur och skär i mindre bitar. Strimla grönkålen fint. Skala och finhacka löken. Blanda samman alla ingredienser till coleslawen. Smaka av med salt och peppar.

3

Servera korven i bröd med mos, coleslaw och valfri senap.

4

Tips  Det är gott att smaksätta korvspadet med ett lagerblad, några skivor gul lök och ett par vitpepparkorn.


Kommentar:
Uppgradera klassikern korv med bröd med en fin coleslaw gjord på rödkål, grönkål och äpple.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top