Du behöver
- 400 g wienerkorv
Coleslaw
400 g rödkål
2 st selleristjälkar
1 st äpple
100 g grönkål
0.5 st rödlök
2 dl majonnäs
1 dl matyoghurt tjock
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
Till servering
korvbröd
potatismos
senap
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i korven. Sjud på låg värme under lock i ett par minuter. Det ska inte koka, då kan korven spricka. Sätt åt sidan.
Strimla rödkålen tunt. Skiva även sellerin tunt. Dela äpplet, kärna ur och skär i mindre bitar. Strimla grönkålen fint. Skala och finhacka löken. Blanda samman alla ingredienser till coleslawen. Smaka av med salt och peppar.
Servera korven i bröd med mos, coleslaw och valfri senap.
Tips Det är gott att smaksätta korvspadet med ett lagerblad, några skivor gul lök och ett par vitpepparkorn.
Uppgradera klassikern korv med bröd med en fin coleslaw gjord på rödkål, grönkål och äpple.