Du behöver
- 500 g potatis
- 3 st morötter
- persiljestjälkar (ett par persiljestjälkar)
- 200 g falukorv mager
- 1 dl mjölk
- 1 msk smör
- salt vitpeppar
- 0.5 tsk strösocker
- 1 dl gräddfil
- 1 msk senap skånsk
Gör så här
1
Skala och skiva potatis och morötter grovt. Lägg i vatten som täcker, gärna tillsammans med persilja. Skiva korven och lägg den ovanpå. Koka upp och sjud 10-12 minuter under lock. När potatisen är genommjuk hälls vattnet av och korv och morötter delas mellan två matlådor.
2
Mosa potatisen med stilla elvisp. Slå på strömmen och vispa potatisen len med mjölk och smör. Salta, peppra och förhöj eventuellt smaken med lite socker. Klicka moset i lådorna, men lämna plats för såspytsar, äggkopp är bra kärl.
3
Smaka av gräddfilen med senap efter egen smak. Fördela i äggkopparna.