Kokt falukorv med pepparrotssås

Du behöver 175 g falukorv 1 dl vatten 0.5 st buljongtärning grönsaks- eller köttbuljong 1 st gul lök skivad 1 st persiljekvist Sås: 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 175 g falukorv
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st buljongtärning grönsaks- eller köttbuljong
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 st persiljekvist

Sås:

1 msk smör
1 msk vetemjöl
1.5 dl mjölk
0.5 dl korvspad
riven pepparrot
salt
svartpeppar

Gör så här

Dra skinnet av korven och lägg den hel eller i skivor i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, lök och persilja. Låt korven sjuda tills den blir het. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med vätskorna och låt såsen koka några minuter. Smaka av med pepparrot, salt och svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top